Parse error: Unexpected token; token 3 expected in file '[inline]' on line 15 Aster dumosus - Astra

Astra

Latinsko ime: Aster dumosus
Lokalno ime: Astra
Skupina:
Enoletnice
Družina:
Asteraceae
Minimalna temperatura: °C (°F)
Optimalna temperatura: 20-22°C (68-71°F)
Zemlja:
šotno-humusno-prepustna
Rariteta (redkost): ne
 123456789101112
Čas cvetenja            
Razpoložljivost na trgu            

So razširjene kot trajnice v vrtovih. S cvetenjem v jeseni se tudi zaključi sezona na vrtu. Prijajo jim sončna ali zasenčena rastišča in rodovitna, dobro odcedna tla, ki pa morajo biti vse leto primerno vlažna. Visoke vrste potrebujejo oporo za svojo rast. Lahko jo gojimo tudi kot rezano cvetje. Dolgopecljato cvetno steblo že spomladi odščipnemo ali odrežemo vse šibkejše stranske poganjke. Če močnejše glavne poganjke odrežemo 2,5-5 cm pod vrhom, dobimo bolj košate rastline in več manjših cvetov. Novejše sorte je potrebno redno škropiti proti plesni in škodljivim žuželkam. Množimo jih spomladi s potaknjenci ali pa jeseni z delitvijo.

 

Gojimo jo lahko tudi kot lončnico. Najdemo ji sončen ali rahlo zaasenčeni prostor na okenski polici ali balkonu. Mešanica zemlje naj bo stalno rahlo vlažna, ovenele liste in cvetove pa sproti odstranjujemo.

Zimski urnik Specializiranega centra za eksotične rastline
Obveščamo vas, da bo Specializirani center za eksotične rastline na Jarnikovi 6 v zimskem času od 1. oktobra do 15. marca zaprt za obiskovalce in ljubitelje eksotičnih rastlin. Povpraševanja in nakupi samo po predhodnem tel. dogovoru (031 302 261) ali po e-pošti (info(at)hrovatin.com)