Parse error: Unexpected token; token 3 expected in file '[inline]' on line 10 Cvetoče rastline - Sobne rastline, okrasne rastline - opis

Sobne rastline, okrasne rastline

Cvetoče sobne rastline z dolgotrajnim cvetenjem in lepimi cvetovi krasijo bivalne prostore.
Med cvetoče rastline uvrščamo rastline, ki v naše prostore prinašajo svežino, raznobarvnost, poživitev... Za te rastline je značilna dolgotrajnost cvetenja, oz. so to rastline, katere so na tržišču na voljo v cvetočem stadiju. Poleg primerne temperature običajno potrebujejo tudi več svetlobe, kar pomeni, da jim v prostoru namenjamo svetlejša mesta, kot so okenske police ali prostor v neposredni bližini, če je to vzhodno, zahodno ali južno. Cvetoče rastline imajo v svojem ciklusu med enim in drugim cvetenjem obdobje počitka, kar pomeni, da v tem obdobju niso tako zahtevne glede oskrbe, kot v času cvetenja. Naravno rastišče teh rastlin je subtropski ali tropski pas, zato jih gojimo v zaprtih prostorih. V poletnih mesecih so lahko tudi zunaj. Gnojimo jih samo v času pred cvetenjem in v času cvetenja. Pri večini rastlin moramo odstranjevati odcvetele in posušene dele, saj na ta način pripomoremo k daljšemu in lepšemu cvetenju.
Zimski urnik Specializiranega centra za eksotične rastline
Obveščamo vas, da bo Specializirani center za eksotične rastline na Jarnikovi 6 v zimskem času od 1. oktobra do 15. marca zaprt za obiskovalce in ljubitelje eksotičnih rastlin. Povpraševanja in nakupi samo po predhodnem tel. dogovoru (031 302 261) ali po e-pošti (info(at)hrovatin.com)