Parse error: Unexpected token; token 3 expected in file '[inline]' on line 10 Listnate rastline - Zelene rastline, notranje rastline, okrasne rastline - opis

Zelene rastline, notranje rastline, okrasne rastline

Listnate ali zelene rastline so okrasne rastline, ki jih vzgajamo zaradi zanimivih listov.
Listnate rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov. V večini primerov je pri teh rastlinah cvet kratkotrajen, morda celo nezanimiv. Tovrstne rastline potrebujejo večletno starost ali pa zadostno velikost, za prvo cvetenje. V večini primerov so primerne za prostore ob severnem oknu ali pa za dovolj svetle prostore odmaknjene od oken. Največkrat so to rastline toplejših krajev, katere v posodah krasijo naše prostore. Paziti moramo, da jim poleg sobne temperature, zadostne svetlobe, zagotovimo primerno veliko posodo, prst, hranljive snovi in najpomembneje zadostno količino vlage. V našem živlljenskem okolju je zračna vlažnost izredno nizka, zato moramo poleg rednega zalivanja zagotoviti še zračno vlago, kar najlažje dosežemo z rednim pršenjem po listov. Vedeti moramo, da ima vsaka rastlina v naravi svoje obdobje počitka, kar pomeni, da jim moramo le tega zagotoviti. Bodisi tako, da rastlino za nekaj časa postavimo v hladnejši prostor (seveda, če ji hlad ne škoduje), ali pa zmanjšamo količino in intenzivnost zalivanja ter gnojenja.
Zimski urnik Specializiranega centra za eksotične rastline
Obveščamo vas, da bo Specializirani center za eksotične rastline na Jarnikovi 6 v zimskem času od 1. oktobra do 15. marca zaprt za obiskovalce in ljubitelje eksotičnih rastlin. Povpraševanja in nakupi samo po predhodnem tel. dogovoru (031 302 261) ali po e-pošti (info(at)hrovatin.com)