Parse error: Unexpected token; token 3 expected in file '[inline]' on line 15 Enoletnice - Zunanje rastline, čebuljnice, gomoljnice, korenike - opis

Zunanje rastline, čebuljnice, gomoljnice, korenike

Enoletnice so balkonske in vrtne rastline, ki praviloma vzgajamo eno sezono in imajo čudovite cvetove ali liste.
To so tiste rastline, katere v eni vegetacijski dobi vzkalijo, razvijejo steblo in liste, brstijo, cvetijo in semenijo ter pozno jeseni odmrejo.V to skupino pa bomo uvrstili tudi tiste dvoletnice in trajnice, ki jih pri nas gojimo samo eno leto. Lahko jih sami vzgojimo iz semen za kar potrebujemo v našem podnebju ogrevano kalilnico da čimhitreje dobimo odrasle cvetoče rastline. Zato je najbolje da kupimo v vrtnarijah močne sadike ali pa kar že odrasle cvetoče rastline.Pomembno je da iz bogate ponudbe izberemo tiste vrste ki so odporne pred raznimi boleznimi, nam barvno ustrezajo in za katere imamo primerno rastišče (sončni, polsenčni ali senčni prostor).Na voljo so številne rastline , ki rastejo ob ograji, v balkonskih koritih, na gredicah, v košarah in drugih ustreznih posodah.Nekatere enoletnice lahko neposredno sejemo na željeno mesto na prostem, bolj občutljive pa v začetku vzgajamo na toplem in jih kasneje prenesemo na plano.Večina enoletnic dobro uspeva v humusnih tleh, nekaterim vrstam pa je potrebno dodati še peščeno ali glinasto zemljo. Rastline bodo bogato in dalj časa cvetele, če bomo sproti odstranjevali odcvetele cvetove.Lahko pa nekaj cvetov pustimo dozoreti, če hočemo sami pridelati seme za naslednje leto. Priporočamo da rastline po možnosti nabavite v preverjenih vrtnarijah, kjer boste za njih odšteli nekaj več denarja in uspeh je zagotovljen. V velikih nakupovalnih centrih ponujajo občutno cenejše rastline toda slabše kvalitete.
Zimski urnik Specializiranega centra za eksotične rastline
Obveščamo vas, da bo Specializirani center za eksotične rastline na Jarnikovi 6 v zimskem času od 1. oktobra do 15. marca zaprt za obiskovalce in ljubitelje eksotičnih rastlin. Povpraševanja in nakupi samo po predhodnem tel. dogovoru (031 302 261) ali po e-pošti (info(at)hrovatin.com)