Parse error: Unexpected token; token 3 expected in file '[inline]' on line 10 Mesojede rastline - Mesojedke, žužkojede rastline - opis

Mesojedke, žužkojede rastline

Mesojede ali žužkojede rastline se med drugim prehranjujejo z mrčesom.
Mesojede rastline, žužkojede rastline ali muholovke so zanimive zaradi nenavadnega videza in sposobnosti lovljenja žuželk. Domnevajo, da rastlinam primankujejo določeni minerali, predvsem dušik, katere dobijo iz ulovljenih žuželk. Mesojede rastline živijo v močvirnatih in tropskih krajih torej potrebujejo mnogo vode oziroma vlažnost. Način lovljenja žuželk je različen. Nekatere rastline žuželke ulovijo na lepljive laske, s katerimi so poraščeni listi. Druge ulovijo svoje žrtve z bliskovitim zapiranjem listnih polovic, tretje pa jih ujamejo v dolge čaše v katerih se nahaja tekočina. V Sloveniji prav tako uspevajo mesojede rastline in sicer barske rosike. Žužkojede rastline potrebujejo konstantno mokro zemljo, žuželke pa si vedno ulovi sama.
Zimski urnik Specializiranega centra za eksotične rastline
Obveščamo vas, da bo Specializirani center za eksotične rastline na Jarnikovi 6 v zimskem času od 1. oktobra do 15. marca zaprt za obiskovalce in ljubitelje eksotičnih rastlin. Povpraševanja in nakupi samo po predhodnem tel. dogovoru (031 302 261) ali po e-pošti (info(at)hrovatin.com)