Parse error: Unexpected token; token 3 expected in file '[inline]' on line 10 Aloe vera - nova dognanja: Hrovatin exotica

Predstavljamo vam recept brazilskega meniha za preventivno zdravljenje različnih bolezni, tudi za zdravljenje raka

Aloe arborescens

Aloe arborescens

Aloe arborescens

Aloe arborescens

Aloe arborescens

Aloe arborescens

Aloe arborescens

Aloe barbadensis

Aloe ferox

Aloe ferox

16.12.2004 Avtor: Dušan Hrovatin

Leta 1997 je brazilski menih padre Romano Zago izdal knjigo » Cancer tem cura «, (Raka lahko ozdravimo). Le-ta vsebuje recept za preventivno zdravljenje mnogih bolezni, tudi za zdravljenje raka.

Za pripravek potrebujemo:

 • 500 gr.čistega čebeljega medu (brez raznih dodatkov)
 • 50 ml destiliranega alkohola (konjak, viski, žganje)
 • 350 gr. svežih listov Aloa arborescens


Med je že sam po sebi zdravilen. Je čistilec ožilja in prenaša učinkovine zdravila do zadnje celice v organizmu.
Alkohol konzervira pripravek, širi žile tako da učinkovina hitreje pride v kri
Alkohol topi aloin, učinkovina aloje katero organizem težje absorbira. Alkohol mora biti čist, brez sladkorja in raznih dodatkov.
Aloja arborescens ima močnejše zdravilne učinke od Aloje barbadensis. Pater priporoča uporabljati najmanj pet let staro rastlino. Če jo vzgajate na prostem, morate liste nabrati vsaj pet dni po zadnjem dežju in to v temi.Zdravilo lahko jemljete tudi preventivno in to deset dni po dve žlici na dan pred jedjo.Omenjene količine sestavin so približne. Če nekoliko zmanjšate ali povečate količino sestavin, učinka bistveno ne spremenite.

Priprava zdravila

Z vlažno krpo obrišemo liste (od prahu), odrežemo bodice, ter jih narežemo z lupino vred na kose in v mešalniku zmiksamo skupaj z medom in žganjem. Zmes shranimo v zaprto temno posodo in jo damo v hladilnik. Na svetlem in na zraku zdravila ne moremo vzdrževati dalj časa ker pripravek oksidira. Koristne snovi in vitamini postanejo neaktivni, tj. hitro izgubijo na svoji biološki vrednosti. Zdravilo lahko uporabimo takoj.
Trikrat dnevno 30 minut pred jedjo vzamemo eno jušno žlico pripravka. Pred uporabo zmes dobro pretresemo in zdravilo jemljemo toliko časa, dokler ne porabimo celotne količine. Če bolnika zdravimo za rakom je priporočljivo da pred in po kuri opravi zdravniški pregled , tako da analize pokažejo dosežene učinke.Če se bolezen ne izboljša, kuro po 10 dneh ponovimo, po četrtem negativnem poskusu pa lahko odmerek povečamo na dve žlici pripravka pred vsakim obrokom, dokler bolezni ne pozdravimo.

Stranski učinki

Ker pripravek vsebuje drogo aloin , so možne prebavne motnje, driska, napenjanje, vetrovi, potemneli urin, kri v urinu, pogostejše uriniranje, bruhanje, bolečine v trebuhu, srbečica, izpuščaji in mozolji na dlaneh, na podplatih pa mehurji. Pri bolnikih z rakom v grlu se pod brado lahko pojavijo tri odprtine, kjer izteka gnoj, lahko pa izteka tudi iz prstov na rokah in nogah. Neprijetnosti trajajo nekaj dni, rane se zacelijo same, važno pa je, da kure ne prekinemo.Ti pojavi so znak, da se bolezen umika iz organizma.
Pripravek lahko uporabljamo tudi vzporedno z klasičnim zdravljenjem raka.
Padre Romano Zago je poleg lastnih izkušenj z zdravilom tudi zbiral podatke o uspešnih zdravljenjih iz vseh koncev sveta. Tako so ozdravljene rakave tvorbe na možganih,pljučih, jetrih, jajčnikih, prostati, maternici, dojkah, grlu, črevesju, kosteh, koži, ledvicah itd.
Pri iskanju zdravila proti AIDS-u so preiskušali tudi izvlečke iz sestavin aloje.Ugotovili so, da zdravljenje, to je jemanje pripravka zelo ugodno vpliva na splošno počutje bolnika in lajša nekatere vzporedne težave. Aloja ne uničuje virusa HIV, torej ne zdravi AIDS-a.

Kaj vsebuje Aloja Arborescens?

Čeprav je kot zdravilna rastlina znana že tisočletja, so jo šele v zadnjih nekaj desetletjih temeljito raziskali, spoznali njeno kemično sestavo in zdravilne učinke posameznih sestavin.
Vsebuje analgetike lupeol, salicilno kislino in magnezij ter uspešno lajša bolečine.
Antiseptike kot so salicilna kislina, dušikov karbamid, cimetno kislino, fenol , ki učinkovito vplivajo na notranje kot na zunanje infekcije.
Protivnetne sestavine kolesterin, kampesterin, B-sitosterin, ki so učinkoviti pri zdravljenju opeklin, odrgnin, revmatičnih boleznih ter vnetjih zglobov.
Ogljikove hidrate monosaharide in polisaharide, katerih baktericidne lastnosti čistijo organizem.
Ima tudi visoko vsebnost vodotopnih vitaminov in tistih, ki se topijo v maščobah.
Pored vrste aminokislin vsebuje tudi aloinsko in krizofansko kislino.

Splošno delovanje aloje:

 • krepi obrambni sistem organizma
 • izloča strupe iz organizma in čisti kri
 • blaži vnetja ter deluje protivirusno
 • uničuje bakterije, klice in glivice
 • blaži bolečine ter alergije
 • vzpodbuja delovanje krvnega obtoka, prebavnega sistema, jeter,žolča in ledvic.
 • deluje regenerativno ter popravlja psihično in fizično stanje organizma
 • pomaga pri boleznih, ki slabijo obrambni sistem ter vzpodbuja obrambne procese v organizmu
 • blaži alergije, bronhitis, astmo,kašelj in vnetje grla
 • izloča sladkor iz organizma (sladkorna bolezen)
 • znižuje holesterol v krvi pri arterosklerozi in zamašitvi žil
 • pomaga prebavi pri problemih želodca in črevesja
 • pomaga pri kožnih boleznih, psorijazi, ekcemih, herpesu, srbenju,
 • opeklinah
 • pomaga pri vnetju oči ter pri sivi mreni in popravlja vid
 • pri boleznih sklepov, revme, artritisa, hemeroidih in težavah z žilami.

Strupenost Aloje vere

Dolgoletne raziskave so popolnoma ovrgle strupenost in toksičnost te rastline, razen če bi jo dolgotrajno uživali v ogromnih količinah.

Zelo pa je važno da se držite naslednjih navodil:

 • pred uporabo liste dobro sperite z vodo in obrišite z krpo. Tako boste odstranili umazanijo ki se je z meseci nabrala na rastlini.
 • če so jo napadle vataste ali koreninske uši jih odstranite mehanično (ročno). Ne uporabljajte kemičnih sredstev to je insekticidov.
 • V primeru napada kaparja (ščitaste uši), le tega odstranite ročno, ne uporabljajte sistemskih strupov
 • Če je bila preveč zalivana in je napadena od koreninske gnilobe, ne uporabljajte fungicidov, temveč jo zavrzite.
 • Pri vzgoji ne uporabljajte kemičnih hranilnih sredstev.

Zimski urnik Specializiranega centra za eksotične rastline
Obveščamo vas, da bo Specializirani center za eksotične rastline na Jarnikovi 6 v zimskem času od 1. oktobra do 15. marca zaprt za obiskovalce in ljubitelje eksotičnih rastlin. Povpraševanja in nakupi samo po predhodnem tel. dogovoru (031 302 261) ali po e-pošti (info(at)hrovatin.com)