Parse error: Unexpected token; token 3 expected in file '[inline]' on line 15 Vzgoja mesojedih rastlin: Hrovatin exotica

Navodila za vzgojo mesojedih rastlin

Mesojede rastline

Mesojede rastline

03.12.2000 Avtor: Dušan Hrovatin

(Dioneae, Sarracenia, Drosera)

V naravnem okolju rastejo v močvirjih, kjer so zaloge hrane zelo majhne, zato privabijo in ujamejo različne insekte, katerih meso spremenijo v njim hranljive sestavine. Uporabljajo različno lovilno tehniko.

Dionea ima liste v obliki pasti in se ob dotiku insekta zapre hitro kot blisk. Sarracenia lovi insekte v liste podobne vrču. Drosera pa ima liste z lepljivimi tipalkami, na katere se mrčes prilepi.

Rastlina potrebuje obilo vlage in svetel prostor. Najbolje, da postavimo lonček v podstavek, kjer je zmeraj deževnica ali postana voda. Te rastline ne potrebujejo gnojil, mrčes (muhe, pajke, mušice) naj po potrebi ulovijo same.

Pozimi naj bodo na hladnem. Zalivamo jih bolj redko, da se zemlja ne izsuši popolnoma. Ne dotikajte se jih in ne zapirajte jih nasilno (z roko ali predmetom), ker počrnijo in odmrejo.


Zimski urnik Specializiranega centra za eksotične rastline
Obveščamo vas, da bo Specializirani center za eksotične rastline na Jarnikovi 6 v zimskem času od 1. oktobra do 15. marca zaprt za obiskovalce in ljubitelje eksotičnih rastlin. Povpraševanja in nakupi samo po predhodnem tel. dogovoru (031 302 261) ali po e-pošti (info(at)hrovatin.com)